Tijd voor écht goede koffie

Fana coffee.

Onze dagelijkse bakje koffie wordt geproduceerd door miljoenen koffieboeren in de vorm van prachtige rode koffiebessen. Via een lange keten aan tussenhandelaars belanden de koffiebonen uiteindelijk in ons kopje koffie. Hoewel er veel geld verdiend wordt aan koffie, produceren en ontvangen koffieboeren nauwelijks genoeg om te overleven. Hun kinderen gaan vaak niet naar school en andere banen zijn er vaak niet in deze koffiegemeenschappen – die steeds armer worden. 

Tijd voor écht goede koffie! Fana Coffee geeft jou de kans fantastische koffie te drinken en tegelijkertijd toekomstkansen te creëren. 

De mensen achter Fana coffee.

Fana Coffee is onderdeel van Syoum Westerveld. Opgericht in 2020 door ondernemers Dawit en Hester. Samen met hun gezin hebben ze het stokje van grootvader Syoum overgenomen op de koffieboerderij in Ethiopië.  

Dawit, Hester en de rest van de koffiefamilie kennen één ambitieus doel:  het stoppen van ongelijkheid en armoede in Ethiopische koffie gemeenschappen. Samen met ooms, tantes, neven en nichten zetten ze alles in het werk om dat doel te realiseren. 

Onze aanpak

voor Fana coffee.

Om onze doelen te realiseren hebben we vanuit onze eigen famlieboederij het concept ‘Bette Buna’ ontwikkeld – dat letterlijk het ‘huis van koffie’ betekent. Deze symbolische huizen van koffie staan middenin koffiegemeenschappen en bieden een plek voor koffieboeren én hun familie om hun koffiebessen voor een fatsoenlijke prijs te verkopen en trainingen te volgen. Jonge ondernemers in de dop bieden we de kans om zelf hun eigen onderneming te starten. 

In de Bette Buna’s wordt koffie van de hoogste kwaliteit verwerkt en verkocht zonder tussenhandel. Koffie rechtstreeks van de boerderij in jouw kopje dus. De winst? Die investeren we terug in koffiegemeenschappen. 

Fana Coffee is niet zomaar een koffiebedrijf.

We combineren sterk ondernemerschap met maatschappelijke ontwikkeling in één concept. En dat werkt. Dit zijn onze sterkste punten.

Kwaliteit

Misleidende koffiepraatjes, daar doen we niet aan. Onze koffie is van hoge kwaliteit. Net als onze service.

Transparant in alles

Vergeet vage contracten of verborgen kosten. Bij ons weet je waar je aan toe bent, zodat je optimaal kunt genieten van koffie.

Driedubbele impact

Een fatsoenlijke prijs, voor de koffieboeren én voor jou. We helpen koffieboeren ‘boeren’ en investeren in jonge ondernemers in de dop.

Persoonlijk

We geven om koffie, heel veel zelfs. Maar nog meer om mensen. Jou, onze medewerkers, onze gemeenschap en onszelf.

Een kleine kans is voldoende

Onze doelen ambitieus? Zeker! Een koffiegemeenschap zonder armoede, misschien een kleine kans dat we het meemaken. Maar een kleine kans, dát is meer dan voldoende voor ons.

Scroll naar top